• 10504
    PAYLAŞIM

Türkiye’nin Tek Rüzgar Arabasının Enerjisi İnci Akü’den!

Elektrikli Araçlar 6 KASIM 2013 ÇARŞAMBA
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Türkiye’nin Tek Rüzgar Arabasının Enerjisi İnci Akü’den!

İnci Akü olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Rüzgar Enerjisi Kulübü’nün Rüzgar arabası Bora++ ‘a sponsor olduk. Rüzgar’dan elde ettikleri enerjiyi İnci Akü’ lerinde depolayan ekibin kendi  tasarımı olan araç geçtiğimiz ay  Hollanda’da Racing Aeolus ‘ta yarışarak ülkemizi dünyada temsil etti ve 11.oldu. Bora++ Hollanda’da yarışan tek Türk yarış aracıydı.

İsmini yunan mitolojisinden alan Racing Aeolus her sene Hollanda’da düzenleniyor. Yarışmaya sadece rüzgar enerjisiyle çalışan arabaların katılım gösterebiliyor. Yarışmanın amacı sadece en hızlı giden rüzgar arabasını yapmak değil bununla birlikte aracın en modern tasarıma sahip olması ve en güncel rüzgar teknolojilerini kullanması da önemli bir kıstas.

Bu sene 7. kez düzenlenen Racing Aeolus geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Hollanda’da organize edildi. Parkurunun 5.3 km olduğu yarışma, 3 gün sürdü ve dünyanın birçok yerinden birçok üniversiteye ev sahipliği yaptı.

Aerodinamik, mekanik tasarım, takım çalışması gibi birçok konuda öğrencilerinin sınırlarını zorlamayı hedefleyen yarışmaya Türkiye’den 3 senedir katılan tek takım olan Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Enerjisi Kulübü yarışmaya bu yıl İnci Akü desteği ile katılım gösterdi. İnci Akü olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Kulübü’nün  BORA++'ın enerji depolamaya yönelik ihtiyaçlarını , hafif, uzun ömürlü, şarj-deşarj performansı yüksek, güvenilir ürünlerimizle kendilerine ulaştırarak BORA++’nın sponsoru olduk.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Enerjisi Kulübü Başarılı akademik kadrosu, AR-GE projeleri, sanayi çalışmaları ve birçok alandaki başarısı ile ülkemizin öncü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversite’si akademik aktivitelerin yanı sıra  bünyesinde yer alan öğrenci kulüplerinin faaliyetleri ile de ön plana çıkıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çalışmalarını yürüten Rüzgar Enerjisi Kulübü ulusal projelerinin yanında yaptığı projelerle de Türkiye’yi Dünya çapındaki organizasyon ve yarışmalarda temsil ediyor.  Kulüp, Hollanda’da düzenlenen ve bu sene 3. kez katıldıkları Racing Aeolus Rüzgar araçları yarışmasında, Rüzgar Enerjisinden elde ettikleri enerjiyi akülerde depolayıp bu enerjiyi araçlarını hareket ettirmede kullanıyorlar. Ekibin düzenledikleri önemli etkinliklerden biri de Türkiye’de Rüzgar Enerjisi sektörünün öncülerinin davet edildiği Rüzgar Günleri

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz