kişi İnci Akü ile enerji depoluyor ya sen?
kişi İnci Akü’yü takip ediyor, ya sen?
kişi İnci Akü’yü takip ediyor, ya sen?
İNCİ AKÜ

İnci Akü, grubun tüm şirketleri İnci Holding çatısı altında toplandıktan iki yıl sonra 1984 yılında ‘Müşteri Memnuniyeti’ kuruluş ilkesi olarak benimsenerek Cevdet İnci tarafından kuruldu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan İnci Akü, o gün için Avrupa’nın en önemli üreticilerinden biri olan Avusturya kökenli Jungfer Baren firması ile lisans anlaşması yaparak üretime başladı. Daha sonra Fransız ve Amerikalı üreticilerle uzun dönemli  ortaklıklar yapan  İnci Akü A.Ş., ulaştığı kalite ve teknolojiyle otomotiv sektöründe tercih edilen bir marka oldu.

Kurulduğu günden beri,  ileri teknolojiyi ve kaliteli üretimi hedefleyen İnci Akü, otomotiv sektörünün ve müşterilerinin beklentisine uygun olarak yatırımlarının bir kısmını ürüne ve üretim proseslerine yönelik yaparken, bir kısmını da çok önem verdiği iş sağlığı, iş güvenliği ve çevreye yönelik olarak gerçekleştiriyor.

Üretiminin yüzde 60’ını 80’i aşkın ülkeye ihraç eden İnci Akü, bugün Türkiye akü sektörünün ihracat lideri ünvanını taşımaktadır. İnci Akü San. ve Tic. A.Ş. otomobil, ağır vasıta ve marin ürün grubunda İnci Akü, EAS, Hugel; endüstriyel ürün grubunda ise İnci Battery markaları ile faaliyet göstermektedir. Bunun yanında yurtdışında ise İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markaları ile çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz İnci Battery, İnci Akü’nün ‘Geleceğin Enerji Sağlayıcısı’ konumundaki global markasıdır. İnci Akü, İnci Battery ile geleceğin uzun ömürlü enerji sağlayıcılarını üreterek şirketlere sorunsuz bir kullanımı vaat ediyor. Yılların güvencesiyle verdiği satış sonrası destek hizmetiyle kullanıcının her an yanında duruyor. Türkiye’nin en köklü aile kuruluşlarından biri olan İnci Holding grup şirketlerinden biri olarak ‘Enerji depolamada uzun ömürlü hızlı çözümler sunmak’ misyonu ile çalışıyor ve ‘Dünyanın ilk 10 akü üreticisi arasında olmak’ vizyonu ile geleceğe yönelik adımlarımızı atıyoruz. Biz bu sektörde yeniliklerin ve ilklerin elçisi olmaya devam edeceğiz.