• 8311
    PAYLAŞIM

Start-Stop’da İnci Akü Farkı

Akü Teknolojileri 21 TEMMUZ 2017 CUMA
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Start-Stop’da İnci Akü Farkı

Günümüz otomotiv üreticileri düşük yakıt tüketimi ve çevreci araçlar üretmek üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirmekteler. Araç üreticilerine bu yolda hızlı aksiyon almalarını sağlayan en yenilikçi teknoloji ise ‘Start-Stop Teknolojisi’.

Günümüzde üretilen birçok araçta standart olarak sunulmaya başlanılan ‘Start-Stop Teknolojisi’, en yalın tabiriyle trafikte araç motorunun gereksiz yere çalışmasının engellemesidir. Bu sürede motorun araç boşta çalıştığı süre minimuma indirilerek yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonunda azalma sağlanır.

Bu araçlarda Start-Stop sisteminin aktif olarak kullanılabilmesi için hava sıcaklığı, araç hızı, klima kullanımı gibi farklı gerekliliklerinin bir arada olması gerekmektedir. Bu özelliklerinin yanında ise Start-Stop sistemi için en kritik görev aküdedir. Araçta bulunan akünün şarj seviyesinin yeterli olması bu özelliğin aktif olabilmesi için en önemli gerekliliktir.

Geri kazanımlı frenleme özelliğine sahip olmayan Start-Stop araçlardaki yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunda yaklaşık %5 azalma sağlanırken, bu özelliğe sahip Start-Stop araçlarda bu oran %10’lara kadar ulaşabilmektedir. (Avrupa şehir içi çevrim testleri sonucunda ulaşılmış değerlerdir.)

Start-Stop araçlardaki en kritik öge ise biraz önce de ifade ettiğimiz gibi aküdür. Start-Stop araçlarda kullanılan akünün Start-Stop Teknolojisine uygun olması gerekmektedir. İnci Akü olarak tüketicilere sunduğumuz Start-Stop AGM ve Start-Stop EFB serisi aküler, bugün sektöründeki müadil ürünlerden üretim teknolojisi ve sunduğu avantajlar bakımından farklılaşmaktadır.

Şimdi İnci Akü’nün Start-Stop Akülerindeki farkları birlikte inceleyelim;

İnci Akü Start-Stop AGM

İnci Akü Start-Stop AGM serisi, benzersiz performansı, dayanıklılığı, yüksek şarj kabulü ile rejeneratif frenlemeye sahip üst segment Start-Stop araçlar için dizayn edildi. Bu akünün en büyük özelliği ise standart kurşun asit akülere göre 3,5 kat daha uzun ömürlü, yüzde 30 daha fazla marş basma kapasitesi ve hızlı şarj kabulüne sahip oluşu.

İçerisindeki asidin özel seperatörlere emdirilmesi sayesinde maksimum sızdırmazlık sağlayan Start-Stop AGM, korozyon ve kısa devrelere karşı maksimum dayanıma sahip. AGM teknolojisine özel olarak üretilen valfli buşonlar sayesinde aküde minimum su kaybı yaşanmakta. Ürün ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bu adresten https://www.inciaku.com/start-stop-agm-aku  inceleyebilirsiniz. 

 

İnci Akü Start-Stop EFB

Üst segment ve standart Start-Stop araçlar için özel olarak tasarlanan İnci Akü Start-Stop EFB, Türkiye’nin ‘Nano Kristal’ teknolojisi ile üretilen ilk aküsü olma özelliğini taşıyor. Güçlendirilmiş yüksek kaliteli plakalara ek olarak Nano Kristal Teknolojisi ile hazırlanan Start-Stop EFB, standart kurşun asit akülere göre 2,5 kat daha fazla çevrim süresine ve yüzde 15 daha fazla marş basma kapasitesine sahip.

İç yapısında kullanılan özel polimat seperatörler ve tam çerçeveli güçlü pozitif plakalar sayesinde hiçbir bakım gerektirmeden, ekstra uzun ömür ve ekstra performans sağlar. Ürün ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bu adresten https://www.inciaku.com/start-stop-efb-aku   inceleyebilirsiniz.

 

 

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz