• 10445
    PAYLAŞIM

2013 Yılının En İyi 5 Elektrikli Aracı

Elektrikli Araçlar 31 ARALIK 2013 SALI
Bradley Taylor

Otomotiv Yazarı

2013 Yılının En İyi 5 Elektrikli Aracı

Kendinizi çevre üzerindeki etkinizle ilgili biraz daha düşünceli biri olarak görüyorsanız belki de elektrikli bir araç almayı düşünebilirsiniz. Seçim yapacak çok sayıda seçenek olduğu için ne satın almak istediğinizi bilemeyebilirsiniz. Bu makalenin amacı, 2013 yılının en iyi 5 elektrikli aracına yönelik bir inceleme sunarak işleri sizin için daha kolay bir hale getirmektir.

Honda Fit EV Elektrikli araç dünyasında yeni olanlar için muhteşem bir araç. Honda Fit EV’yi değerlendirmelisiniz. 132 km (82 mil) karma sürüş menziline sahip olup çok fazla sorun çıkarmadan etrafta dolaşmanıza imkan sağlar ve kabaca 3 saatlik şarj süresiyle çabucak şarj edilir.  Bunun yanı sıra diğer pek çok elektrikli araca göre daha modern ve parlak olan muhteşem bir görüntüyü sahiptir.

Toyota RAV 4 EV Bir arazi aracına daha çok benzeyen bir şeyler arıyorsanız, Toyota RAV 4 EV size göre olabilir. Bu araç, en ağır elektrikli araçlardan birisi olup aynı zamanda en güçlü elektrikli motorlardan birine sahiptir. Her şarjda yaklaşık 165 km (103 mil) menzili ile Toyota RAV 4 EV, elektrikli araçtan iyi bir mesafe kat etmesini bekleyenler için muhteşem bir tercihtir.

Ford Focus Electric Bu aracın geleneksel modelleri ile aşinaysanız elektrikli Ford Focus’un sizi hayal kırıklığına uğratmasının pek olası olmadığını bilirsiniz. Kabaca 122 km (76 mil) menzile sahiptir ve bu listedeki en sessiz araçlardan birisidir. Şarj işlemi yaklaşık 4 saat sürüyor; yani çok fazla beklemeniz gerekmeyecek.

Nissan Leaf Bu listedeki evrensel ve estetik bakımdan en çekici model olmasa da Nissan Leaf, muhteşem bir elektrikli araç. Özellikle bu listedeki en düşük fiyatlı araçtır. Ayrıca bir şarjla yaklaşık 120 km 875 mil) yol kat edilebilir ki fiyatıyla karşılaştırıldığında oldukça şaşırtıcıdır.

Tesla Model S Bu araç, hem performans hem de tasarım açısından hayret vericidir. Tesla Model S, 209 km/s (130 mph) azami hıza ve 426 km (265 mil) menzile sahiptir. Bunun yanı sıra için muhteşemdir; aracın mevcut durumu hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacak olan dev gibi bir 17” ekran karşılar sizi. Ayrıca bu araçla birlikte akü için 8 yıllık sınırsız kilometre garantisi verildiğini söylemekte de yarar var.

      

Değiştirme Zamanı Elektrikli araçlar her geçen gün daha da popülerleşiyor. Bu, kendilerine ödenen para miktarı arttıkça bu araçların daha çekici görünmelerine ve daha iyi performans sergilemelerine olanak sağlayacak şekilde daha fazla gelişmekte olduğu anlamına geliyor. Eğer bir elektrikli araç almayı düşünüyorsanız halihazırda elektrikli araç piyasasındaki en iyilerden birkaçı oldukları için bu listedeki seçeneklerden bazılarını değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Bu makale, arabalar ve otomotivle ilgili her şey hakkında yazma aşığı Derby’den Bradley Taylor tarafından yazılmıştır.

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz