• 10319
    PAYLAŞIM

Müşterimizi sosyal medyada da bekletmiyoruz!

Projeler 28 OCAK 2016 PERŞEMBE
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Müşterimizi sosyal medyada da bekletmiyoruz!

Sektörde ilklerin öncüsü olarak, değişen dünyaya hızlı adapte olmaya ve yenilikçi bakış açımızla hayata geçirdiğimiz her projede müşterimizi işimizin merkezinde tutmaya büyük önem veriyoruz.

Günümüzde iletişim yeni bir boyut kazanıyor; özellikle dijital arenada yaşanan bu değişim ile tüm yenilikleri yakalamak ve hızlı adapte olmanın ötesinde, müşteriye yakınlıkta fark yaratmak ve her an ulaşılabilir olmak gerekli hale geliyor.

Müşterilerin markalar ile en yoğun iletişim kurmayı tercih ettiği mecra ise sizlerin de tahmin edeceği gibi: ‘Sosyal Medya’.  Müşteriler, sosyal medya hesapları üzerinden, kurumlara veya markalara ulaşmayı ve mümkün olan en kısa sürede dönüş alabilmeyi bekliyor.

SocialBakers tarafından yayınlanan ‘Sosyal Medya Müşteri Hizmetleri 2015 Q3’ raporunda, Facebook’ta tüm markaların müşterilere dönüş süresi 27 saatin üzerinde gerçekleşti. Gelen taleplere ise geri dönüş oranı %76 düzeylerinde.

İnci Akü markamızla müşterilerimizin yanında olmaya, onlarla iletişimi mümkün kılan her mecrada sürdürülebilir biçimde yer almaya özen gösteriyoruz. Müşterilerimizin bize ulaşmak için en yoğun olarak kullandığı kanallar ‘Facebook’ ve ‘Twitter’.  Rakamlara baktığımızda, Facebook’tan gelen herhangi bir talebe geri dönüş süremiz 217 dakika, geri dönüş oranımız ise yüzde 95 olarak gerçekleşmekte.

Aynı raporun Twitter ayağına baktığımızda ise tüm markaların müşterilere geri dönüş süresi 10 saat düzeylerinde olurken, geri dönüş oranı ise yüzde 32 olarak gerçekleşti. İnci Akü olarak Twitter’daki verilerimizi incelediğinizde, Twitter’dan gelen herhangi bir talebe geri dönüş süremiz 339 dakika olurken, geri dönüş oranı ise yüzde 100 olarak gerçekleşmekte.

Müşterilerimizin bizimle en kolay yoldan iletişime geçebilmesi, onlara en kısa sürede dönüş yapabilmek ve akü ile ilgili tüm ihtiyaçlarında yanlarında olabilmek bizim için büyük önem taşıyor.  Hedefimiz, 2016 yılında geri dönüş sürelerimizi %10 daha aşağı çekerek ve her iki kanalda da geri dönüş oranımızı yüzde 100’e çıkararak sektörde fark yaratmaya, müşterilerimizle yakın temasta olmaya devam etmek.

İnci Akü Facebook: https://www.facebook.com/inciaku/ 

İnci Akü Twitter: https://twitter.com/inciaku

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz