• 5271
    PAYLAŞIM

“Müşterilerimiz, tüm faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor!"

Bakış Açısı 12 MAYIS 2015 SALI
Nüket Doruk

Yazar

“Müşterilerimiz, tüm faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor!

Genel Müdür Yardımcımız Hakan Yıldırım ile ‘Satış-Pazarlama Süreçleri’ üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar dileriz..

N.Ü.: Satış-Pazarlama süreçlerinin gelişimi ve şirketler için önemi konusunda düşünceleriniz nelerdir?

H.Y.: Satış ve pazarlama sonu olmayan, yaşayan, gelişen, değişen ve süreklilik gerektiren bir süreç. Bugün, üretim yapsın ya da yapmasın tüm şirketler müşteri odaklı yaklaşımla faaliyetlerini sürdürüyor. Müşteri odaklı yaklaşımın temeli olan ‘Pazarlama’, büyük bir hızla paradigma değişimi yaşıyor ve ilişkisel pazarlama dediğimiz biçime doğru evriliyor. Biz, İnci Akü olarak, teknolojinin her gün ilerlediği ve bilgiye erişimin her gün daha da kolaylaştığı bu dünyada müşterilerimizi faaliyetlerimizin merkezine koyuyor; öngörülü yatırımlarımızla bulunduğumuz coğrafyada ve büyüyen pazarlarda önemli kazanımlar elde etmeye devam ediyoruz.

N.Ü.: İnci Akü, bu gelişim ve değişimin paralelinde ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyor?

H.Y.: İnci Akü olarak proaktif bir yapıda ve uzun vadeli hedefler peşinde, şirketimizin rekabet gücünü artırmak, tüm paydaşlarımız için en fazla katma değeri yaratacak şekilde, daha dinamik, verimli, esnek ve çevik bir organizasyon yapısını oluşturmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Yaşadığımız bu hızlı çağda, her zaman için bugün yaşanan tempodan hızlı koşmak gerektiğinin bilinciyle ve ileride yaşayacağımız yılların ihtiyaçlarını, teknolojinin ulaşabileceği boyutları hesaba katarak gelişmeye devam ediyoruz.

Bu çalışmalarımız çerçevesinde 2014’te, şirketimizin büyüme hızını, rekabet gücünü ve satış süreçlerimizin verimliliğini bir üst seviyeye taşımak amacıyla yeni bir yapılanmaya giderek, yurtiçi ve yurtdışı AFM satışlarımızı, Yenileme Pazarı çatısı altında birleştirerek önemli bir adım attık; tüm akü müşterilerimiz ile ilişkimizi İnci Akü bünyesinde yönetmeye başladık.

Bu birleşmeyle ortaya çıkan ‘sinerji’, yurtiçi  ve yurtdışındaki tüm müşterilerimizle ilişkilerimize ve satış potansiyelimize yansıdı.

“Yaşadığımız bu hızlı çağda, her zaman için bugün yaşanan tempodan hızlı koşmak gerektiğinin bilinciyle ve ileride yaşayacağımız yılların ihtiyaçlarını, teknolojinin ulaşabileceği boyutları hesaba katarak gelişmeye devam ediyoruz.”

 “Yaşadığımız bu hızlı çağda, her zaman için bugün yaşanan tempodan hızlı koşmak gerektiğinin bilinciyle ve ileride yaşayacağımız yılların ihtiyaçlarını, teknolojinin ulaşabileceği boyutları hesaba katarak gelişmeye devam ediyoruz.”

N.Ü.: 2015 yılı ile ilgili planlarınızdan bahsedebilir misiniz?

H.Y.: Yurt içindeki yapılanmamızda önemli mesafeler kaydettiğimiz ve 30. yılımızı kutladığımız 2014 yılında olduğu gibi, 2015 yılında da ülkemize ve müşterilerimize hizmetimizi müşteri odaklı bir anlayışla sürdürmeye,

Sürdürülebilir bir geleceğin şekillenmesine katkı yapmak üzere; ekonomik, sosyal ve çevresel gelişim ilke ve değerlerine dayanan kurumsal uygulamalarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

N.Ü.: Eklemek istedikleriniz…

H.Y.: Tüm paydaşlarımıza değerli  katkıları  ve İnci Akü’ye duydukları güven ve bağlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemin İnci Akü ailesi için başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz