• 3379
    PAYLAŞIM

İnci Akü’nün de sponsorlarından biri olduğu Castrol Ford Team Türkiye Ege’de Duble Yaptı!

Projeler 15 NİSAN 2014 SALI
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

İnci Akü’nün de sponsorlarından biri olduğu Castrol Ford Team Türkiye Ege’de Duble Yaptı!

Türkiye akü sektörünün enerjik markası İnci Akü olarak otomobil sporlarına yaptığımız destekleri her geçen gün arttırıyoruz. Otomobil sporlarının gelişmesinde büyük bir paya sahip olan ralli yarışları ise hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir yer tutuyor.  Bu bağlamda bizde İnci Akü olarak hem ülkemizde hem uluslararası arenada pek çok başarıya imza atan Castrol Ford Team Türkiye ile 2014 yılı için sponsorluk anlaşması imzaladık. TOSFED tarafından organize edilen ve otomobil sporlarının en önemli ayağı olan “Ralli Şampiyonası”nın 2014 yılı ilk ayağı ise Ege Rallisi ile başladı.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından 12 -13 Nisan tarihleri arasında organize edilen Ege Rallisinde 28 ulusal, 8 historic ve 20 mahalli ekip start aldı. 120.6 km’si özel etap olmak üzere toplam da  485.2 km uzunluğundaki Ege Rallisi zorlu asfalt parkurlarıyla pilotajı ön plana çıkaran bir ralliydi. İlk günün ilk özel etabında yağışlı olan hava yarışçıları bir hayli zorladı. Ayrıca  asfalt zeminlerde spin atma zorluklarıyla karşılaşan pilotlar, dar yollarda soluk soluğa bir mücadele verdiler.

Castrol Ford Team Türkiye ekibi RC2 kategorisinde Murat Bostancı-Onur Vatansever (RC2 – Ford Fiesta S2000)  ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz (RC2 – Ford Fiesta S2000) ikilileri ile yer aldı.  RC4 kategorisinde ise Buğra Banaz-Burak Erdener (RC4 – Ford Fiesta R2), Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar (RC4 - Ford Fiesta R2) ve Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu (RC4 - Ford Fiesta R2) ikilileri ile yer alan Castrol Ford Team Türkiye Ege Rallisinde beş araçla yer aldı.

Ege Rallisi’ni başından sonuna kadar lider götüren Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, sezonun ilk yarışı sonunda podyumun ilk sırasında yer tamamladı. Castrol Ford Team Türkiye takımında Ford Fiesta S2000 yarışan ve zirveyi kovalayan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ise ikincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. Bu sonuçlar ile Castrol Ford Team Türkiye Ege Rallisinde duble yaparak zafere ulaştı. Castrol Ford Team Türkiye “Gençler” birinciliği ve “2 Çeker” kupasını Ford Fiesta R2’yle lider tamamlayan Buğra Bağnaz-Burak Erdener ikilisi ise genel klasmanda da 8. oldular. Sezonun ilk yarışından büyük bir zaferle dönen Castrol Ford Team Türkiye 10-11 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek yarış öncesi moral depoladı. Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi

  • 11 Nisan–12 Nisan 2014: EOSK (Ege Otomobil Sporları Kulübü)/ İzmir
  • 10 Mayıs–11 Mayıs 2014: ESOK (Eskişehir Oto.ve Motor Spor.Klübü)/Eskişehir
  • 14 Haziran-15 Haziran 2014: BOSSEK (Bursa Oto.Sporları Kulübü)/ Bursa
  • 12 Temmuz-13 Temmuz 2014: İSOK (İstanbul Oto.Sporları Kulübü)/İstanbul
  • 16 Ağustos-17 Ağustos 2014: BOĞAZİÇİ RALLİSİ / İstanbul
  • 13 Eylül-14 Eylül 2014: KOSDER (Kocaeli Oto.Sporları Kulübü)/ Kocaeli
  • 18 Kasım-19 Ekim 2014: ANOK (Ankara Oto.Sporları Kulübü)/Belirlenecek
Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz