• 4055
    PAYLAŞIM

İnci Akü Web Sitesi İnteraktif Medya Ödüllerinde Sınıfının En İyisi

Projeler 1 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

İnci Akü Web Sitesi İnteraktif Medya Ödüllerinde Sınıfının En İyisi

2012 yılında alt yapı çalışmalarına başladığımız, tasarım ve yazılım aşamasında sektörün ve kullanıcıların taleplerini birincil öncelik alarak tasarladığımız inciaku.com 2013 yılında IMA’da (The Interactive Media Awards) üretim kategorisinde sınıfının en iyisi ödülüne layık görüldü. 

Beş farklı kriterde 500 puan üzerinden değerlendirmenin yapıldığı IMA ödüllerinde inciaku.com tasarımda 94, içerikte 100, özellik işlevselliğinde 99, kullanışlılıkta 93, standartlara uygunluk-farklı tarayıcılara uyumluluk kriterinde ise 97 puan alarak toplamda 483 puan aldı. Çalışmalarına 2012 yılında başladığımız İnci Akü web sitesi tasarlanırken öncelikle geçmiş iki yılın verileri incelenerek sıcaklık haritası oluşturuldu. Bu doğrultuda İnci Akü vizyonuyla paralel olarak gerek sektörümüze gerekse sektörün geleceğine yön vermek için içerikte katma değeri yüksek bir site yapmak öncelikli hedefimiz oldu.

Yaptığımız toplantılar neticesinde temel hareket noktamız olarak sıcaklık haritalarından yola çıkarak içerik, kullanışlılık ve işlevsellik anlamında katma değerli bir site tasarımı oluşturuldu. Farklı validasyon standartlarından geçerek oluşturulan alt yapı sayesinde inciaku.com şu an tüm tarayıcılarda uyumlu aynı zamanda W3C (The World Wide Web Consortium) standartlarının neredeyse tüm özelliklerini karşılıyor. Dijital dünyanın öneminin farkında olan bir şirket olarak hem farkındalık yaratmak hem de sektörümüzde dijital çalışmaların öncüsü olmak için çalışmalarımıza devam ederken aldığımız bu ödüller de emeği geçen herkese güzel bir hediye oluyor. Şirketimizin her kademesinde oluşan dijital yenileşme ve uyum sayesinde önümüzdeki dönemde dijital anlamda daha iyi çalışmaları ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz.

IMA (The Interactive Media Awards) Hakkında

IMA, 2006 yılından bu yana interaktif dünyanın kalite standartlarını yükseltmek, en iyi uluslararası örnekleri ortaya koymak amacı ile önde gelen web sitesi tasarımcıları, yazılımcıları, programcıları, reklam verenlerini bir araya getiren ve kar amacı gütmeyen Interactive Media Council tarafından düzenleniyor.

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz