• 4170
    PAYLAŞIM

İnci Akü Mobil Aplikasyonuna Mobile Web Awards’dan Ödül

Projeler 20 ARALIK 2013 CUMA
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

İnci Akü Mobil Aplikasyonuna Mobile Web Awards’dan Ödül

TÜİK’in 2013 yılı Q2 raporuna göre Türkiye’de ki mobil penetrasyon oranı %90 olarak gerçekleşti. 3G abone sayısının 45,3 milyona ulaştığı Türkiye’de akıllı telefon sayısı 35 milyonu aşmış durumda. 2012 yılında Türkiye’de ki tablet adeti  550.000 civarındayken 2013’de ise bu rakam 900.000'e çıktı. Türkiye Avrupa’da ki tablet kullanım oranları ülke sıralamasında ise %13’lük pay ile 4.sırada.

Akıllı telefon kullanıcılarının %34’ü ayda en az bir kere, %5’i ise her ay  20’den fazla uygulama indiriyor. (Kaynak: mobilpazarlama.co Görüldüğü üzere mobilin penetrasyon oranı her geçen gün artıyor. Özellikle Avrupa ülkeleri arasında Türkiye’nin bu alandaki payı ve gelişim hızı oldukça hızlı. Bu doğrultudan hareketle bizde İnci Akü olarak IOS ve Andorid sistemli cep telefonları için Ağustos ayında İnci Akü mobil aplikasyonumuz, Web Marketing Association tarafından verilen “Mobile Web Awards” yarışmasında üretim kategorisinde üstün başarı ödülüne layık görüldü. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak hayata geçirdiğimiz İnci Akü mobil aplikasyonuyla kullanıcılar, Türkiye’nin her noktasındaki İnci Akü bayilerinin lokasyon bilgilerini alıp, varış yolunuzu çizebiliyor, 4445AKÜ (258) yol yardım hattıyla iletişim kurabiliyor, araca uygun aküyü seçebiliyor ve İnci Akü ürünleri hakkında detaylı bilgileri elde edebiliyor.

“Mobile Web Awards” Hakkında

ABD'de 1997'den bu yana her yıl sektörel bazda en iyi web sitelerini ödüllendiren The Web Marketing Association tarafından organize edilen “Mobile Web Awards” yarışmasında ödüllendirildi. Dijital iletişim kanallarında yaptığı çalışmalarla sektörünün öncüsü olan İnci Akü’nün aplikasyonu, layık görüldüğü üstün başarı ödülü ile başarısını kanıtladı. Web dünyasındaki gelişmeleri ödüllendiren ilk organizasyon olan Web Marketing Association 15 yıldır Web Award Competition isimli yarışması ile 96 sektörde en iyi web sitelerini belirliyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen “Mobile Web Awards” mobil web sitelerini ve uygulamalarını onurlandırıyor.

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz