• 4014
    PAYLAŞIM

Yeşil Bursa Rallisi’nin Ardından Şampiyonluk Hesapları Kızıştı!

Projeler 23 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Yeşil Bursa Rallisi’nin Ardından Şampiyonluk Hesapları Kızıştı!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. Ayağı olan 39. Yeşil Bursa Rallisi bu yıl Oyak Renault’un sponsorluğunda, 14-15 Haziran tarihlerinde Uludağ eteklerinde gerçekleşti. Sezonun ilk toprak yarışı olan 39. Yeşil Bursa Rallisi toplamda 10 özel etapta koşuldu. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım olan Yeşil Bursa Rallisi sonrasında, hem Türkiye Şampiyonasında hem de Takımlar Türkiye Şampiyonasında hesaplar kızışmış durumda. İnci Akü olarak sponsorlarından biri olduğumuz Castrol Ford Team Türkiye ekibi ile birlikte ralliyi sizler için gözlemledik.
Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Uludağ’ın eteklerinde gerçekleşen Yeşil Bursa Rallisi baştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Sezonun ilk toprak rallisini son özel etaplarda yaptığı ataklar ile 6.1 saniye farkla Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever kazandı. Yarışın genel klasman ikinciliğini ise Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi elde ederken, üçüncülük yine aynı takımdan Burak Çukurova-Ünal Tezel`in oldu.

Pilotlar Şampiyonası’nda genel tabloya bakacak olursak; Eskişehir’de yaşadığı sorun nedeniyle Eskişehir Rallisini tamamlayamayan ve Eskişehir’den puansız dönen Murat Bostancı, Yeşil Bursa Rallisinde kazandığı zafer ile Pilotlar Şampiyonası’nda yarışa yeniden ortak oldu ve Takımlar Şampiyonası’nda da takımına çok önemli puanlar kazandırdı.  TOK Sport’tan Yağız Avcı 47,2 puanla ilk sırada yer alırken yine TOK Sport’tan Burak Çukurova 45 puanla ikinci, Ege ve Bursa Rallilerini ilk sırada tamamlayan Murat Bostancı ise 40 puanla üçüncü sırada yer aldı. Yağız Avcı’nın Kıbrıs Rallisi’nden kazandığı 13,2 puanı çıkardığımızda ise Türkiye Şampiyonluğunda önümüzdeki yarışlarda büyük çekişmelerin yaşanacağı görünüyor. Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonası’nda ise durum Pilotlar Şampiyonası’ndaki ile benzer durumda. Tok Sport WRT ve Castrol Ford Team Türkiye takımları 92 puanla ilk sırayı paylaşırken, Pegasus Racing 39 puanla üçüncü, Bonus Unifree Parkur Racing ise 29 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Yarışın N4 sınıfı birinciliğini Tok Sport WRT adına Mitsubishi Lancer EVO X ile yarışan genç ekip Yiğit Timur-Emir Şahin elde ederken, RC3 sınıfında Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Murat Soyçopur-Bora Yılmaz birinciliğin sahibi oldu. RC4 sınıfı ve İki Çeker klasmanı birinciliklerini Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu kazanırken, Genç Pilotlar Birinciliği`ni de aynı takımdan Ümitcan Özdemir elde etti. Sezonun dördüncü yarışı 12-13 Temmuz’da düzenlenecek İstanbul Rallisi ile devam edecek. İstanbul yarışı ise sezonun kaderini belirleyecek olan çok kritik bir öneme sahip. 

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz