• 5498
    PAYLAŞIM

Satış Sonrası Hizmetler alanında yenilikçi uygulamalarımız tüm hızıyla devam edecek!

Bakış Açısı 17 HAZİRAN 2015 ÇARŞAMBA
Nüket Doruk

Yazar

Satış Sonrası Hizmetler alanında yenilikçi uygulamalarımız tüm hızıyla devam edecek!

İnci Akü Tedarik Zinciri-OEM&End. Satış Pazarlama'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Kadir Kaymakçı ile "Satış Sonrası Hizmetler" üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. 

Keyifli okumalar dileriz..

NÜ: Türkiye’de Traksiyoner akü alanında pazar liderisiniz. Bu alandaki başarı faktörlerinizden bahsedebilir misiniz?

KK: Günümüzde yoğun olarak kullanılan elektrikli forklift ve istifleme makinelerinin yüksek performanslı çalışabilmesi için, bu araçlara hayat veren traksiyoner akülerin, doğru bir şekilde yönetilmesi kritik rol oynuyor. Bugün birçok işletme bu konuda bilinçli adımlar atarak, akü yönetim sürecinde ciddi taleplerde bulunuyor.  Müşteri ihtiyaçlarını iyi anlayıp, buna uygun ve hızlı çözümler üreten şirketler kazanıyor. Türkiye’de traksiyoner akü pazarındaki liderliğimizi, müşterilerimizi iyi dinleyip onlara en uygun ürün ve hizmeti sunabilmemize borçlu olduğumuza inanıyorum. Global arenada da rekabet, fiyat rekabeti ön planda olmakla birlikte, yine bu artı hizmet ve çözümlerle şekillenmeye devam ediyor.

“Türkiye’de traksiyoner akü pazarındaki liderliğimizi, müşterilerimizi iyi dinleyip onlara en uygun ürün ve hizmeti sunabilmemize borçlu olduğumuza inanıyorum.”

NÜ: Akü hizmet yönetimi sürecindeki en kritik ihtiyaçlar ve bu konudaki uygulamalarınız nelerdir?

KK: Hizmet yönetimi sürecinde en temel ihtiyaçları kategorilendirmek gerekirse,  ‘akü şarj odası’ ve ‘periyodik bakım’ olarak ifade edebilirim.

Akü Şarj Odası; akülerin güvenli ve doğru bir şekilde şarj edilebilmesi için tasarlanmış özel alanlardır. Bu alanlar ISG (İş Sağlığı ve Güvenliği) gereklilikleri öncelikli olmak üzere, akülerin doğru şarj olması, ergonomik bir şekilde forklift’lerden çıkarılıp-yüklenebilmesi, akü şarj-deşarj döngülerinin kayıt altına alınması, bakım faaliyetlerinin ilgili alanlarda daha doğru ve rahat yapılabilmesi için kurgulanmış alanlardır. İnci Battery ve Incineering Solutions markalarımızla, işletme içi kapalı ya da açık alanlara göre tüm projelendirme, devreye alma ve işletme faaliyetlerini en doğru ve güvenli şekilde gerçekleştiriyoruz.

Akü periyodik bakımı konusunda uzman bir ekibe sahibiz. Bugün Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin adet aküye, tanımlanmış periyotlarda ya da belirli lokasyonlarda tam zamanlı ekiplerimiz ile yerinde bakım hizmeti sağlıyoruz. Akü bakımlarının doğru ekip ve ekipmanla yapılması, işletmelerde kullanılan akülerin ekonomik ömürlerinin en az yüzde 30 oranında arttırılmasını sağlıyor. Böylelikle bu şirketler büyük bir avantaj elde ediyor.

NÜ: Müşteri ihtiyaçlarını göz önüne alarak piyasaya sunduğunuz ‘Incineering Solutions’ markalı hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

KK: Akü yönetimindeki en kritik ihtiyaçlardan biri de akülerin durum tespitinin yapılabilmesidir. Akünün doluluk oranı ve güncel performans değerlerinin doğru olarak hesaplanabilmesi çok önemlidir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere; BMS – Battery Management System ya da Akü Takip Sistemi diye adlandırılan, akü üzerine takılarak uzaktan ya da yakından takip modelleriyle kullanıcıya ürünle ilgili riskleri erken haber veren İncineering Solutions markalı IS Battery Tester CLM (akü test cihazı) ürünümüzü müşterilerimizin hizmetine sunduk. Bu cihazla müşterilerimiz, akünün tam ve yarı gerilim değerini, sıcaklığını, elektrolit seviyesini, şarj-deşarj döngüsünü, kullanım ve kalan ömür bilgileri gibi çok değerli bilgileri anlık olarak görebiliyorlar ve buna göre aldıkları erken müdahale ve doğru bakım hizmeti ile ürün kullanım ömürlerini arttırıyorlar. Incineering Solutions markalı hizmetlerimizi, endüstriyel akü müşterilerimizin ürün kullanımına yönelik ihtiyaçlarını karşılarken ürün performanslarını da arttırmalarını sağlayan ve bu anlamda sektörün yüksek kaliteli hizmet standardını oluşturan servis ve ürün paketi olarak konumlandırdık.

NÜ: 2015 yılı için hedefiniz nedir?

KK: Bu yılki hedefimiz yurt içindeki pazar liderliğimizi devam ettirmek, ihracattaki pazar payımızı artırmak ve özellikle Satış Sonrası Hizmetler alanında yenilikçi uygulamalarımız ve akü aksesuar ve destek ürünleri ile müşterilerimize çözüm ortağı olabilmek. 

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz