• 4013
    PAYLAŞIM

İnci Akü 2013 Yılı Dijital Pazarlama Değerlendirmesi

Projeler 8 OCAK 2014 ÇARŞAMBA
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

İnci Akü 2013 Yılı Dijital Pazarlama Değerlendirmesi

Türkiye akü sektörünün en büyük Türk markası ve ihracat lideri “uzun ömürlü” İnci Akü olarak çevrimiçi işbirliği olanağı sağlayan ve giderek yaygınlaşan dijital platformlarda, müşterilerimiz, iş arkadaşlarımız ve sosyal paydaşlarımızın deneyimlerini öğrenebilmek, onları dinleyebilmek, paylaşabilmenin özgürlüğü içerisinde yer almak ve katkıda bulunmak amacıyla dijital pazarlama çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dijital kanallar sayesinde daha güçlü ve daha başarılı bir iletişim ve iş ilişkileri kuracağımızı düşünüyor ve gelişeceğimize inanıyoruz. Dijital kanallar sayesinde yaptığımız çalışmalar ve önem verdiğimiz konularla ilgili fikir ve düşüncelerimizi paylaşabilme olanağı buluyoruz. Bu sayede hem iç hem de dış paydaşlarımız ile sürdürülebilir iletişim kurma fırsatını yakalıyoruz. İnci Akü olarak 2013 yılında dijital pazarlama faaliyetlerimiz, pazarlama faaliyetlerimiz içerisinde gerek bütçeden aldığı pay gerekse iletişim faaliyetlerinde kullanılan mecralar açısından en fazla önem verdiğimiz alan oldu. Dijital pazarlama çalışmalarımızın pazarlama bütçesinden aldığı pay 2012 yılında %1 iken, 2013 yılında bu oran %3 olarak gerçekleşti. 2014 yılında ise bu oranı %10 seviyelerine çıkaracağız.

2013 yılında dijital pazarlama faaliyetlerimizde en etkin kullandığımız mecra sosyal medya oldu. Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Instagram, Linkedin, Forusqaure olmak üzere yedi farklı kanalda, yedi farklı iletişim faaliyeti yürüttük. Kanallara özel olarak uyguladığımız iletişim stratejileri ile konuştuğumuz ve iletişim kurduğumuz evreni bir önceki yıla göre %60 arttırdık. Tüm sosyal ağlarda disiplin sürekliliği ilkesi ile hareket ederek yakın zamanda yenilediğimiz marka imajımızı tüketiciler ile en doğru şekilde buluşturduk. 2013 yılı aynı zamanda bizim için dijital anlamda yeniliklerle ve başarılarla dolu yıl oldu. IOS ve Android işletim sistemli telefonlar için Türkçe ve İngilizce olarak hayata geçirdiğimiz mobil uygulamamız ile uzun ömürlü İnci Akü enerjisini cep telefonlarına taşıdık. Şirket blogumuz “Blogin”de tasarım ve yapı değişikliğine giderek daha temiz bir ara yüz tasarladık, yazar kadromuzu genişleterek şirket yazarlarımız dışında, yurtdışından yeni yazarları da bünyemize dahil ettik. Blogumuz ile iletişim kanalında fikirlerimizi aktararak, çevrim içi katma değerli kaynak yaratma konusunda önemli adımlar attık. 2013 yılında dijital müşteri ilişkileri sistemini daha etkin uygulayarak marka, ürün, şirket, şirket yönetimi,müşteri şikayetleri ve soruları, bilgi isteği gibi konularda  dijital kanallardan iletişim kurduğumuz kişilere ilk geri dönüşleri 200 dk altına indirerek bir önceki yıla göre %74 iyileşme sağladık. 2014 yılında bu süreyi 2013 yılı gerçekleşen rakamının %20 daha aşağısına çekerek 160 dakikaya indirmeyi hedefliyoruz. Arama motorlarında yaptığımız yatırımlar ile çevrimiçi kanallarda ulaşılabilirlik düzeyimizi arttırdık. 2013 e-posta pazarlamasını etkin kullandığımız bir yıl oldu. Aylık olarak gerçekleştirdiğimiz e-posta pazarlamaları ile şirket hakkındaki gelişmeleri anlık olarak dış paydaşlarımız ile paylaşarak iletişim süreçlerimizde ki sürdürülebilir iletişim ilkemiz doğrultusunda önemli adımlar attık.

Dijital pazarlama çalışmalarında web sitemiz www.inciaku.com,  2013 yılında dijital çalışmalarımızın ana kaynağı oldu. Web sitemize giren ziyaretçilerin bilgiye daha kolay ulaşılabilmeleri için tasarladığımız yeni tasarım, yeni ara yüz ve arama motorlarına yönelik yaptığımız çalışmalar ile web sitesi tekil ziyaretçi trafiğinde bir önceki yıla göre %49 artış sağladık.  Web sitesine Fransızca ve Almanca olarak eklediğimiz iki yenil seçeneği ile iletişim kurduğumuz hedef kitlenin içeriklere ana dilleriyle iletişim kurabileceği ağı genişlettik. 2014 yılında web sitesine ekleyeceğimiz yeni dil seçenekleriyle de daha çok kitlenin bilgiye ana dilleri ile erişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Yenilediğimiz tasarım ve ara yüz ile web sitemiz uluslar arası arenada dört ödül kazandı. Yaptığımız çalışmaların uluslararası standartlar tarafından ödüllere layık görülmesi, bizlere doğru olda olduğumuzu gösterdi. Tüm paydaşlarımız ile çift yönlü iletişim içerisinde olarak dijital pazarlama faaliyetlerimizi 2014 yılında daha genişletmeyi hedefliyoruz. Kullanmaya başlayacağımız yeni sosyal ağlar, mobile yapacağımız yeni yatırımlar ve yeni teknolojileri bünyemize dahil ederek geliştireceğimiz dijital müşteri hizmetleri ağımız ile dünya akü sektöründe dijital pazarlama çalışmalarının yön vereni ve öncüsü olmak istiyoruz. 2013 Yılında Dijital Pazarlama Çalışmalarımız ile Kazandığımız Uluslararası Ödüller

  • Intecactive Media Awards Üretim Kategorisi Sınıfının En İyisi Ödülü (Web Sitesi)
  • W3 Awards Üretim Kategorisi En İyi Web Sitesi gümüş Ödülü (Web Sitesi)
  • W3 Awards Üretim Kategorisi En Ana Sayfa Tasarımı Gümüş Ödülü (Web Sitesi)
  • Davey Awards Üretim Kategorisi Gümüş Ödülü (Web Sitesi)
  • Mobile Web Awards Üretim Kategorisi Seçkin Mobil Uygulama Ödülü (Mobil Uygulama)
Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz