• 6288
    PAYLAŞIM

Hız kesmeden kaldığımız yerden devam!

Projeler 14 NİSAN 2015 SALI
Hüseyin Sayın

Marka ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Hız kesmeden kaldığımız yerden devam!

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti. İzmir’de güneşli bir hafta sonu olmasına karşın bu hafta sonu Ege’yi güneşin değil rekabetin ateşi ısıttı diyebiliriz.

İlk kez 1990 yılında mahalli olarak düzenlenen ve 1991 yılından itibaren de Türkiye Şampiyonası’na dahil ulusal statüde yer alan Ege Rallisi, bu yıl 25. kez organize edildi. 6 özel etaptan oluşan Ege Rallisi’nde ekipler, 2 gün boyunca 545 km uzunluğundaki asfalt pistte kıyasıya bir mücadele içerisine girdiler.

İnci Akü enerjisiyle Ford Fiesta S2000 ile Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, Ege Rallisi’nin birinci gününde Beyler etabında spin atmalarına karşın ilk günü Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisinin +9.6 saniye önünde, lider olarak tamamladı. İlk gün iyi bir toparlama yapan ekip ikinci güne ilk günün getirmiş olduğu avantaj ile başladı. İkinci günün sabah koşulan etaplarında zaman kaybeden Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisinin ikinci sıradaki Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez arasında zaman farkı, son servis molasından sonra koşulacak Beyler etabı öncesi 1.1 saniyeye kadar indi.

Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, Beyler etabındaki hızlı performansları sonucunda +8.1 saniye daha kazanarak Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ile aralarındaki farkı +9.2 saniyeye kadar çıkarmasına karşın Gödence etabında -6.3 saniye kaybedince Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi ile arasındaki zaman farkı 2.9 saniye indi.

Ege Rallisi’nin son etabı Efemçukuru’na sadece 2.9 saniye farkla giren Murat Bostancı ve Yağız Avcı arasındaki zaman farkı Efemçukuru’nun son virajlarında 0.2 saniye kadar indi. Tabiri caizse kalbin dayanmadığı son virajlarda Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi başarılı ataklar yaparak Ege Rallisi’ni +3.1 saniye farkla birinci sırada tamamladı.

İnci Akü olarak yakından takip ettiğimiz yarışta özellikle aradaki farkın 1.1 saniyeye indiği Beyler etabının start noktasında hem Murat Bostancı-Onur Vatansever hem de Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikililerinin heyecanlarına yakından tanıklık ettik. Her iki pilotun da yaşadıkları ve yaşattıkları adrenalin Ege Rallisi’ne farklı bir hava kattı.

Castrol Ford Team Türkiye’nin  Ford Fiesta S2000 ile yarışan diğer pilotlarından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi Ege Rallisi’nin ilk günü ve ilk etabı Beyler’de günü dördüncü sırada tamamlamasına karşın ikinci etap olan Gödence’de ciddi zaman kaybı yaşayarak genel klasmanda on dokuzuncu sıraya kadar geriledi. Yarış boyunca birçok aksilik yaşayan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi iki günün sonunda iyi bir toparlama yakalayarak genel klasmanda yarışı beşinci sırada tamamladı.

2014 sezonuna Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisinin birinciliğiyle başladığımız Ege Rallisi’nde, 2015 sezonunun ilk yarışında da ‘kaldığımız yerden devam’ diyerek yine birincilikle başlangıç yaptık.

 

 

Yorumları Oku
Siz de fikrinizi paylaşın
Güvenlik kodunu giriniz